ACEPTAR
Aquesta web noms utilitzar cookies analtiques si vost accepta expressament la seva instal laci al seu navegador. Obtingui ms informaci a la nostra Poltica de Cookies

Alcaldia oberta - Ajuntament de Begues

<< Tornar

El futur del nostre passatS’instal·len a la Cova de Can Sadurní les rèpliques realitzades dels dos esquelets de 6.400 anys que s’hi van trobar.

Aquests dies se celebra el retorn, en forma de rèplica, de les restes inhumades a la cova de Can Sadurní. Es tracta d’una actuació que permet fer una passa més en el treball tant d’investigació com de difusió que es desenvolupa al jaciment en el que treballa el Col·lectiu per a la Investigació de la Prehistòria i l'Arqueologia del Garraf-Ordal (CIPAG). És molt el que s’ha avançat en aquest sentit, però encara és molt el que queda per fer, tant a nivell científic com pel que fa a la difusió d’aquest espai i de les troballes que allà s’han fet.

Des de l’Ajuntament de Begues ens sentim enormement compromesos amb la cova de Can Sadurní, com amb la resta del ric i divers patrimoni del que disposem a la nostra vila. I m’agradaria aprofitar l’ocasió que m’ofereix la instal·lació d’aquestes rèpliques per a garantir que continuarem oferint el nostre suport per a establir un model de gestió que sigui el més convenient. En primer lloc, evidentment, treballarem per a preservar el jaciment i garantir la seva continuïtat i, a més, mantenim el propòsit de promoure un projecte de museïtzació adequat tant a l’espai com a les possibilitats i necessitats del nostre municipi.

No és la primera vegada que faig referència des d’aquest espai a la importància que atorguem des de l’administració local al patrimoni amb el que compte el municipi. Som conscients de la responsabilitat que suposa com a ajuntament haver de vetllar per aquells elements de valor que han arribat fins als nostres dies. Però, a més, considerem que formen una part irrenunciable del nostre futur. En la cova de Can Sadurní, així com a la resta d’espais arquitectònics, històrics o naturals, trobem una part fonamental de la nostra identitat com a municipi i un motiu més per a sentir-nos arrelats i orgullosos del lloc en el que vivim.

Contacta
amb l'alcaldessa
Adreceu els vostres comentaris omplint el segent formulari

Nom:
E-mail:
Missatge:
Qu s aquest web?Alcaldia Oberta s un espai virtual creat per a facilitar laccs de la ciutadania a la gesti municipal. A ms doferir la possibilitat de contactar directament amb lalcaldessa, tamb inclou informaci i reflexions al voltant dels diferents mbits municipals i institucionals.
Etiquetes
centre cvic (9)  pedrera (4)  explosi (1)  LOEPSF (2)  festa major (11)  infants (5)  pobresa energtica (2)  patrimoni; (22)  felicitaci (2)  2019 (10)  sanitat (5)  Bruguers (1)  seguretat (13)  LRSAL (4)  tecnologia (6)  reflexions (289)  medi ambient (25)  entitats (27)  participaci (32)  lleure (31)  patrimoni (20)  hospital (1)  diputaci de barcelona (4)  refugiats (1)  AMB (7)  ensenyament (6)  biblioteca (6)  patrimoni; (9)  petit casal (1)  desnonaments (1)  esport (11)  parlament (3)  dona (11)  alcohol (1)  comer (12)  parc metropolit (2)  subvencions (5)  carretera (2)  2014 (2)  OAC (1)  9N (5)   (288)  mobilitat (9)  abocador (4)  eleccions (10)  aplec (1)  serveis (27)  25N (4)  alta tensi (4)  gent gran (17)  solidaritat (13)  finanament (2)  2017 (3)  civisme (8)  pobresa energtica, (1)  joventut (13)  reflexions (4)  ermita (3)  2016 (1)  yu (1)  ordenances (2)  famlia (7)  cinema (1)  cam ral (9)  ocupaci (4)  participaci, (1)  cultura (39)  coronavirus (31)  tapatast (2)  habitatge (2)  transparncia (16)  consulta (11)  902 (3)  AMI (5)  catalunya (26)  carnestoltes (1)  pagesia (2)  parc del garraf (7)  Erampruny (1)  empresa (2)  2018 (4)  parellada (1)  sostenibilitat (8)  alcaldia (16)  policia local (7)  salut (3)  centre de dia (2)  llei (3)  telecomunicacions (2)  pressupostos (14)  equipaments (12)  Nadal (10)