Alcaldia oberta - Ajuntament de Begues

<< Tornar

Salva vides, queda't a casa

 Amb molt poc podem fer molt per frenar el COVID 19, però ho hem de fer tots i totes

 En el moment en el qual escric aquestes línies són prop d'11.600 els casos confirmats de COVID 19 a Catalunya i 672 persones les que han mort per aquesta malaltia. Però, per si encara no fos una realitat prou dura, ens aboquem a un panorama desolador que, segons els experts, podria suposar la mort de 7.600 a 13.000 catalans i catalanes. Per a que us feu idea de la magnitud de la tragèdia penseu que suposa la desaparició, en el millor dels casos, d'una població lleugerament superior a tots els beguetans i beguetanes.

Permeteu-me que exposi la situació d'una manera tan directa i crua. Però la mida del problema ens obliga a parlar sense embuts i a dir les coses clares.

I amb aquesta mateixa sinceritat haig de tornar a insistir amb totes les meves forces per a demanar-vos que respecteu el confinament i reduïu al mínim els vostres desplaçaments. Ho tornaré a dir perquè val la pena que ens ho repetim una i una altra vegada: no sortiu de casa si no és absolutament imprescindible. Aquesta és una mesura universal adreçada a tothom, no únicament a les persones que puguin estar ja malaltes. I es que podem tenir la malaltia i no patir encara els símptomes.

A dia d'avui l'única manera a través de la qual podem salvar vides és mantenint el confinament de la manera més estricta que ens sigui possible. La Policia Local està actuant i ho continuarà fent per a evitar que es produeixin incompliments del que estableix l'estat d'alarma, però no podem ser vigilants de totes i cadascuna de les persones del nostre poble. Cadascú ha d'assumir la seva responsabilitat.

Pensem que tothom que surt de casa, sigui positiu o negatiu, sense tenir ni símptomes ni saber-ho, posa en risc o s’exposa a la comunitat. I amb una solució tan fàcil com quedar-se a casa es resol. Organitzeu compres , planifiqueu-vos a casa, però eviteu sortir, per vosaltres i pels que estimeu. Està a les vostres mans.

De la mateixa manera m'agradaria subratllar el paper de totes les persones que s'han ofert com a voluntàries per a donar suport als veïns i veïnes que es troben en una situació més vulnerable. És cert que, sovint, en els moments més durs també podem veure la part més maca i emocionant de l'ésser humà. M'agradaria fer-los arribar el meu agraïment i el de tot el poble i fer-lo també extensiu a totes les persones que estan posant el seu esforç per aturar un enemic invisible. Som-hi!
Contacta
amb l'alcaldessa
Adreceu els vostres comentaris omplint el següent formulari

Nom:
E-mail:
Missatge:
Què és aquest web?Alcaldia Oberta és un espai virtual creat per a facilitar l’accés de la ciutadania a la gestió municipal. A més d’oferir la possibilitat de contactar directament amb l’alcaldessa, també inclou informació i reflexions al voltant dels diferents àmbits municipals i institucionals.
Etiquetes
felicitació (2) · lleure (31) · 2014 (2) · cinema (1) · 2016 (1) · salut (3) · seguretat (14) · reflexions (289) · biblioteca (6) · 2019 (10) · alcohol (1) · esport (13) · participació, (1) · parellada (1) · sanitat (5) · ensenyament (7) · cultura (39) · AMB (7) · petit casal (1) · AMI (5) · reflexions (5) · 902 (4) · empresa (2) · infants (6) · 25N (4) · pobresa energètica, (1) · ermita (3) · finançament (2) · civisme (8) · ocupació (4) · abocador (4) · ordenances (2) · pagesia (2) · serveis (27) · 2017 (3) · 2018 (4) · yu (1) · OAC (1) · desnonaments (1) · catalunya (26) · aplec (1) · parc metropolità (2) · consulta (11) · patrimoni; (22) · participació (35) · diputació de barcelona (4) · tapatast (2) · camí ral (9) · entitats (28) · llei (3) · subvencions (5) · explosió (1) · equipaments (12) · gent gran (17) · hospital (1) · comerç (13) · LRSAL (4) · Bruguers (1) · LOEPSF (2) · eleccions (10) · família (8) ·  (306) · solidaritat (15) · sostenibilitat (8) · carretera (2) · Nadal (10) · habitatge (2) · refugiats (1) · patrimoni (21) · tecnologia (7) · patrimoni; (9) · centre cívic (9) · coronavirus (31) · mobilitat (10) · parc del garraf (7) · Eramprunyà (1) · joventut (14) · pressupostos (16) · festa major (11) · parlament (3) · dona (12) · medi ambient (28) · centre de dia (2) · 9N (5) · alcaldia (16) · transparència (18) · pobresa energètica (2) · pedrera (4) · carnestoltes (2) · policia local (7) · telecomunicacions (2) · alta tensió (4)