ACEPTAR
Aquesta web noms utilitzar cookies analtiques si vost accepta expressament la seva instal laci al seu navegador. Obtingui ms informaci a la nostra Poltica de Cookies

Alcaldia oberta - Ajuntament de Begues

<< Tornar

Apropant-nos al municipi que vam ser

Dissabte s’inaugura una interessant exposició que ens permet conèixer millor la història recent del nostre poble

Què diferent que es viu a dia d'avui a Begues de com vivien els nostres avis. En només dues o tres generacions el nostre poble, i el conjunt de la nostra societat, han experimentat una transformació com probablement mai s'havia experimentat a la història de la humanitat. Tot ha anat tan ràpid que correm fins i tot perill d'oblidar-nos d'una història que sembla massa recent però que alhora ens és ja tan llunyana.

Recordar com es vivia al segle XIX o fins a mitjans del segle XX no és només guardar la nostra memòria recent, és també una magnífica forma d'entendre com hem arribat a ser qui som avui en dia. La transformació del nostre municipi ha estat constant i sostinguda en aquest temps. De ben segur que, especialment als més joves, els hi deu costar d'entendre com en unes dècades hem passat de ser un poble amb conreus i animals, al municipi que som avui en el que, per exemple, ens podem connectar a Internet als espais públics.

Ara tenim una oportunitat immillorable d'entendre qui hem estat i com s'ha produït aquesta transformació. La mostra “Begues, eines i oficis” promoguda per l’Associació de Recerca Etnològica amb el suport de la Fundació Privada Col·legi Bosch i l’Ajuntament, ens ofereix una oportunitat magnífica d'aproximar-nos a una societat tan propera i tan llunyana com la nostra pròpia societat de fa unes dècades enrere. Ho fa a més des d'una perspectiva molt enriquidora ja que és a través dels oficis i les eines que s'empraven que tenim la possibilitat de fer aquest viatge en el temps.

Els oficis expliquen de manera magnífica la manera en la que es viu i les eines que fem servir ens ajuden a entendre com és el nostre dia a dia. De la mateixa manera que els mòbils, els ordinadors o les xarxes socials parlen molt de qui som, les eines a l'abast dels nostres besavis i besàvies ens expliquen quines eren les seves necessitats, com passaven el dia a dia.

Aquesta part de la història, més íntima i casolana, és igual d'important que els grans fets històrics. A la vida quotidiana no trobarem potser grans lliçons de política, però sí que ens ajudarà a entendre, com quan mirem un àlbum de fotografies antigues, qui eren els nostres avantpassats i quin va ser el món en el que van viure. Ens ajuden a entendre qui som nosaltres.

Contacta
amb l'alcaldessa
Adreceu els vostres comentaris omplint el segent formulari

Nom:
E-mail:
Missatge:
Qu s aquest web?Alcaldia Oberta s un espai virtual creat per a facilitar laccs de la ciutadania a la gesti municipal. A ms doferir la possibilitat de contactar directament amb lalcaldessa, tamb inclou informaci i reflexions al voltant dels diferents mbits municipals i institucionals.
Etiquetes
hospital (1)  refugiats (1)  transparncia (18)  Nadal (10)  dona (12)  pagesia (2)  pedrera (4)  AMI (5)  reflexions (5)  salut (3)  lleure (31)  equipaments (12)  consulta (11)  tecnologia (7)  policia local (7)  patrimoni; (22)  carretera (2)  comer (13)  centre de dia (2)  aplec (1)  ocupaci (4)  abocador (4)  solidaritat (15)  explosi (1)  catalunya (26)  cultura (39)  petit casal (1)  centre cvic (9)  famlia (8)  Erampruny (1)  seguretat (14)  alcohol (1)  cam ral (9)  LRSAL (4)  2014 (2)  parc metropolit (2)  902 (4)  habitatge (2)  ensenyament (7)  entitats (28)  esport (11)  pressupostos (16)  patrimoni (21)  serveis (27)  parellada (1)  participaci (35)  yu (1)  sanitat (5)  llei (3)   (304)  2018 (4)  AMB (7)  9N (5)  2019 (10)  biblioteca (6)  ermita (3)  joventut (14)  sostenibilitat (8)  infants (6)  festa major (11)  medi ambient (28)  2016 (1)  participaci, (1)  LOEPSF (2)  coronavirus (31)  25N (4)  desnonaments (1)  empresa (2)  eleccions (10)  diputaci de barcelona (4)  parc del garraf (7)  alcaldia (16)  telecomunicacions (2)  reflexions (289)  2017 (3)  finanament (2)  gent gran (17)  subvencions (5)  patrimoni; (9)  tapatast (2)  alta tensi (4)  Bruguers (1)  ordenances (2)  mobilitat (10)  pobresa energtica, (1)  civisme (8)  cinema (1)  felicitaci (2)  pobresa energtica (2)  parlament (3)  OAC (1)  carnestoltes (2)