ACEPTAR
Aquesta web noms utilitzar cookies analtiques si vost accepta expressament la seva instal laci al seu navegador. Obtingui ms informaci a la nostra Poltica de Cookies

Alcaldia oberta - Ajuntament de Begues

<< Tornar

Begues diu a no a la reforma del sistema educatiu

Ens preparem per a posar el punt i final a un curs escolar i ho fem sota la preocupació dels canvis que per al proper haurà de suposar la reforma del sistema educatiu a través de la Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa (LOMQE).

El ple municipal de Begues posava aquest dimecres, 29 de maig, veu i paraules a aquesta preocupació a través de l’aprovació d’una moció contra aquesta llei i a favor del model lingüístic i curricular de l’escola catalana.

Perquè el que el govern del Partit Popular pretén aconseguir amb aquesta legislació és acabar amb un model que s’ha demostrat efectiu i integrador al llarg dels trenta anys d’escoles catalanes. Estem parlant d’una forma d’educar en la qual l’idioma no només no ha estat una frontera per a dividir, sinó que s’ha aconseguit que esdevingui la principal eina d’integració amb la que comptem a Catalunya. Aquesta llei arriba als nostres centres educatius amb la voluntat de solucionar un problema que, senzillament, no existeix.

Com a catalans, nascuts o no Catalunya, que som els que aquí hi vivim, podem afirmar amb orgull que al nostre país no existeix cap tipus de conflictivitat social, problema de convivència o impediment en el desenvolupament personal i professional que derivi del nostre model educatiu. Crec que seria una minoria la que, fins i tot entre els simpatitzants del PP, podria considerar que la llengua els hi suposa un problema o un entrebanc en el seu dia a dia.

Quins criteris pedagògics persegueix doncs aquesta reforma? Més enllà del que suposa per al nostre model lingüístic estem parlant d’una proposta que deixa de banda l’educació en valors a favor d’un model purament resultadista. O el que és el mateix. Ens proposa un salt enrere en el temps fins a retornar a una escola centrada exclusivament en introduir coneixements al cap dels alumnes. I no una escola que es preocupi també, com succeeix a l’actualitat als centres, per a crear els millors ciutadans i ciutadanes del futur.

A Begues tenim clar quina és l’escola que volem.
Contacta
amb l'alcaldessa
Adreceu els vostres comentaris omplint el segent formulari

Nom:
E-mail:
Missatge:
Qu s aquest web?Alcaldia Oberta s un espai virtual creat per a facilitar laccs de la ciutadania a la gesti municipal. A ms doferir la possibilitat de contactar directament amb lalcaldessa, tamb inclou informaci i reflexions al voltant dels diferents mbits municipals i institucionals.
Etiquetes
pobresa energtica, (1)  participaci (32)  felicitaci (2)  desnonaments (1)  habitatge (2)  parellada (1)  hospital (1)  medi ambient (25)  eleccions (10)  ermita (3)  9N (5)  patrimoni; (22)  yu (1)  cinema (1)  2017 (3)  25N (3)  centre de dia (2)  solidaritat (13)  AMB (7)  infants (4)  2016 (1)  reflexions (289)  refugiats (1)  transparncia (16)  ordenances (2)   (284)  lleure (31)  gent gran (17)  comer (12)  pressupostos (14)  entitats (26)  abocador (4)  parc metropolit (2)  AMI (5)  parc del garraf (7)  patrimoni (20)  telecomunicacions (2)  subvencions (5)  explosi (1)  pobresa energtica (2)  equipaments (12)  LRSAL (4)  centre cvic (9)  finanament (2)  dona (11)  participaci, (1)  Bruguers (1)  OAC (1)  consulta (11)  seguretat (13)  aplec (1)  empresa (2)  carretera (2)  carnestoltes (1)  Nadal (10)  biblioteca (6)  2019 (10)  tecnologia (6)  Erampruny (1)  joventut (12)  mobilitat (8)  serveis (27)  ensenyament (6)  salut (3)  902 (2)  alcaldia (16)  petit casal (1)  festa major (11)  coronavirus (31)  sostenibilitat (8)  2014 (2)  cultura (38)  diputaci de barcelona (4)  policia local (7)  2018 (4)  reflexions (4)  parlament (3)  pedrera (4)  civisme (8)  llei (3)  famlia (7)  LOEPSF (2)  ocupaci (4)  catalunya (26)  tapatast (2)  esport (11)  patrimoni; (9)  alcohol (1)  cam ral (9)  alta tensi (4)  pagesia (2)  sanitat (5)