ACEPTAR
Aquesta web només utilitzarà cookies analítiques si vostè accepta expressament la seva instal · lació al seu navegador. Obtingui més informació a la nostra Política de Cookies

Alcaldia oberta - Ajuntament de Begues

<< Tornar

Contra la violència envers les dones

Des de Begues no deixem de reclamar la necessitat d’implicar tothom en la lluita contra la violència masclista

Any rere any, malauradament, quan arriba el 25 de novembre hem de recordar-nos a nosaltres mateixos el problema que vivim com a societat davant de la violència masclista. Un cop més les dades són demolidores: milers de dones han estat víctimes a Catalunya al llarg d’aquest any d’aquesta violència i 6 d’elles han estat assassinades. Es tracta, sens dubte, d’un problema de primer ordre.

Des de Begues no defallim en combatre aquest problema dins de les possibilitat, recursos i competències que tenim al nostre abast. Un any més, amb motiu de la commemoració del Dia Internacional contra la Violència envers les Dones, presentem un ampli programa d’activitats en les quals la conscienciació juga un paper fonamental. Aquesta no és una situació de la que ens podem desentendre simplement pensant que no som víctimes ni botxins. No podem donar-li l’esquena només perquè no la vivim en primera persona.

Aquesta xacra social té la seva cara més fosca en la intimitat de les parelles, la majoria de vegades a l’interior de les seves pròpies llars. Per aquest motiu hem de ser conscients en tot moment de la problemàtica i considerar-nos agents actius per a la seva eliminació. És evident que les administracions tenim un paper fonamental. Però poca cosa podem fer des d’un ajuntament o des del govern d’un país si cadascuna de les persones que conformen la nostra societat no s’esforça en educar, no es posiciona a favor de la igualtat i, en última instància, no és capaç de donar una passa endavant quan és conscient que es produeix un abús contra una dona.

D’aquesta manera hem desenvolupat enguany un treball que vol arribar als nostres joves amb propostes com el concurs “Quan l’amor fa mal” i també als seus pares i mares. Tots ens hem de sentir una part implicada.

Personalment, com a dona i responsable màxima d’un ajuntament, em sento doblement implicada en la qüestió. Per aquest motiu és un orgull haver participat del Decàleg de les Alcaldesses del Baix Llobregat i de la moció per a la declaració de municipi feminista que s’ha presentat enguany. Les dones que estem al capdavant de les administracions hem de ser les primeres en posar de rellevància les situacions de desigualtat i d’injustícia de les que som víctimes com a col·lectiu.

Més enllà en tot cas de les notícies colpidores que periòdicament ens recorden el punt en el que estem en la lluitat per la igualtat, tinc la confiança de que estem caminant cap a una societat millor. Entre tots podem fer més planer aquest camí.

Contacta
amb l'alcaldessa
Adreceu els vostres comentaris omplint el següent formulari

Nom:
E-mail:
Missatge:
Què és aquest web?Alcaldia Oberta és un espai virtual creat per a facilitar l’accés de la ciutadania a la gestió municipal. A més d’oferir la possibilitat de contactar directament amb l’alcaldessa, també inclou informació i reflexions al voltant dels diferents àmbits municipals i institucionals.
Etiquetes
transparència (16) · patrimoni (20) · medi ambient (25) · alcohol (1) · 2014 (2) · hospital (1) · carretera (2) · pagesia (2) · 25N (4) · tapatast (2) · salut (3) · reflexions (289) · gent gran (17) · pobresa energètica, (1) · catalunya (26) · OAC (1) · explosió (1) · participació (32) · LOEPSF (2) · Bruguers (1) · ordenances (2) · equipaments (12) · petit casal (1) · centre cívic (9) · yu (1) · consulta (11) · reflexions (4) · abocador (4) · LRSAL (4) · cinema (1) · lleure (31) · tecnologia (6) · policia local (7) · comerç (12) ·  (288) · cultura (39) · família (7) · serveis (27) · parlament (3) · 2019 (10) · mobilitat (9) · parellada (1) · eleccions (10) · esport (11) · aplec (1) · participació, (1) · AMB (7) · Eramprunyà (1) · sostenibilitat (8) · patrimoni; (22) · pedrera (4) · solidaritat (13) · 2018 (4) · 2017 (3) · alcaldia (16) · 2016 (1) · diputació de barcelona (4) · camí ral (9) · refugiats (1) · subvencions (5) · centre de dia (2) · telecomunicacions (2) · llei (3) · civisme (8) · pressupostos (14) · coronavirus (31) · ocupació (4) · felicitació (2) · seguretat (13) · ensenyament (6) · finançament (2) · festa major (11) · habitatge (2) · 9N (5) · AMI (5) · ermita (3) · Nadal (10) · sanitat (5) · pobresa energètica (2) · desnonaments (1) · alta tensió (4) · empresa (2) · joventut (13) · parc metropolità (2) · dona (11) · parc del garraf (7) · carnestoltes (1) · patrimoni; (9) · entitats (27) · infants (5) · 902 (3) · biblioteca (6)