ACEPTAR
Aquesta web només utilitzarà cookies analítiques si vostè accepta expressament la seva instal · lació al seu navegador. Obtingui més informació a la nostra Política de Cookies

Alcaldia oberta - Ajuntament de Begues

<< Tornar

Donant una nova vida a l’ermita de Santa Eulàlia

Des de 2014 l’ermita ha estat objecte de diferents treballs de restauració

Aquest diumenge, coincidint amb la celebració de la tradicional Festa del Most, donarem per inaugurats els treballs de rehabilitació dels que ha estat objecte l’ermita de Santa Eulàlia al llarg dels darrers quatre anys. L’estat en el que es trobava quan va ser generosament cedida al municipi, ens reclamava una actuació que garantís la seva preservació i aquest ha estat el nostre objectiu en aquest temps a través de diferents fases de treball dutes a terme amb el suport de la Diputació de Barcelona. Ara podem dir que l’ermita té el seu futur assegurat.

Es tracta doncs d’una excel·lent notícia per al nostre patrimoni ja que afecta directament a una de les edificacions més emblemàtiques del poble. Al llarg de generacions i generacions l’ermita ha estat un punt de culte, però també de trobada dels veïns i de les veïnes de la població que compartien en aquest espai les seves alegries i també les seves preocupacions. D’alguna manera, tot i el pas dels anys, avui continua tenint aquest mateix sentit.

Des de l’Ajuntament considerem que el treball de preservació i difusió del patrimoni és una de les primeres obligacions que tenim amb Begues. Al nostre municipi comptem amb moltíssims elements arquitectònics, arqueològics, naturals o geològics que ens fan un poble únic i creiem imprescindible desenvolupar totes les polítiques necessàries per a garantir la seva preservació.

Això implica els treballs de restauració de l’ermita de Santa Eulàlia dels que parlem avui, però també els esforços realitzats per aconseguir la restauració de la pedrera Montau II, la posada a disposició de les entitats del Petit Casal o la propera edició de guies que recullen els principals indrets d’interès de la població, per posar només alguns exemples. Disposar d’aquest patrimoni és tant una sort com una responsabilitat que hem de saber assumir.

Voldria aprofitar aquesta ocasió per a convidar-vos a que siguem conscients tots i totes de tot el que ens ofereix el nostre municipi. Perquè aprendre a valorar-ho és també aprendre a estimar-se Begues més i millor.

Contacta
amb l'alcaldessa
Adreceu els vostres comentaris omplint el següent formulari

Nom:
E-mail:
Missatge:
Què és aquest web?Alcaldia Oberta és un espai virtual creat per a facilitar l’accés de la ciutadania a la gestió municipal. A més d’oferir la possibilitat de contactar directament amb l’alcaldessa, també inclou informació i reflexions al voltant dels diferents àmbits municipals i institucionals.
Etiquetes
coronavirus (31) · cinema (1) · participació, (1) · catalunya (25) · ensenyament (6) · tecnologia (6) · yu (1) · aplec (1) · abocador (4) · refugiats (1) · serveis (27) · patrimoni; (9) · 902 (2) · reflexions (287) · gent gran (17) · salut (3) ·  (280) · pobresa energètica (2) · alcohol (1) · subvencions (5) · Eramprunyà (1) · tapatast (2) · lleure (31) · transparència (16) · joventut (12) · comerç (12) · patrimoni (19) · pressupostos (14) · 9N (5) · finançament (2) · sostenibilitat (8) · alcaldia (16) · telecomunicacions (2) · seguretat (13) · pobresa energètica, (1) · solidaritat (13) · parc metropolità (2) · medi ambient (25) · carnestoltes (1) · ermita (3) · festa major (11) · dona (11) · 2016 (1) · llei (3) · Nadal (10) · diputació de barcelona (4) · biblioteca (6) · 2019 (10) · alta tensió (4) · habitatge (2) · policia local (7) · pedrera (4) · felicitació (2) · OAC (1) · AMB (7) · sanitat (5) · 2017 (3) · civisme (8) · LRSAL (4) · 2014 (2) · consulta (11) · Bruguers (1) · reflexions (4) · entitats (25) · mobilitat (8) · eleccions (10) · petit casal (1) · AMI (5) · 2018 (4) · ocupació (4) · pagesia (2) · esport (11) · empresa (2) · hospital (1) · explosió (1) · desnonaments (1) · centre de dia (2) · camí ral (9) · família (7) · participació (32) · LOEPSF (2) · infants (4) · patrimoni; (22) · parc del garraf (7) · ordenances (2) · centre cívic (9) · 25N (3) · equipaments (12) · parellada (1) · cultura (38) · parlament (3) · carretera (2)