ACEPTAR
Aquesta web noms utilitzar cookies analtiques si vost accepta expressament la seva instal laci al seu navegador. Obtingui ms informaci a la nostra Poltica de Cookies

Alcaldia oberta - Ajuntament de Begues

<< Tornar

El moment per a la igualtat real

Des de l’Ajuntament de Begues treballem per tal de crear una veritable situació d’igualtat entre dones i homes

Al llarg dels darrers anys han pres força i s’han fet més visibles les reivindicacions de les dones que reclamem que s’equipari la nostra situació a la dels homes. Vivim, en aquest sentit, un moment especialment engrescador que té un dels seus punts culminants en les mobilitzacions i actuacions previstes per a aquest 8 de març, Dia Internacional de les Dones. Per aquest motiu, crec que és més important que mai que totes i que tots dediquem un moment a reflexionar sobre la societat en la qual vivim i sobre la societat que aspirem a construir.

Les fites assolides al llarg de les dècades passades no poden servir d’excusa per deixar de denunciar els desequilibris que encara patim. Estem parlant d’un ampli ventall de situacions que van des d’aquelles més dures i difícils, com les que es deriven de la violència de gènere, a les que sembla que hem assumit com a un mal menor, com els micromasclismes o l’escletxa salarial.

Una part important de les dones d’avui hem estat educades en el convenciment de que tenim els mateixos drets que els homes i en que podem assolir les mateixes responsabilitats. Així, si en el passat eren una minoria les dones que s’aixecaven per reclamar el seu paper fonamental en el món, avui som una majoria les que exigim que la societat assumeixi definitivament aquesta igualtat.

Aquests dies Begues torna a oferir diferents propostes destinades a despertar consciències i a unir-nos com a municipi per reclamar els drets de les dones. M’agradaria animar-vos a que hi participeu.

Però més enllà d’aquesta feina necessària de difusió, també treballem per fer possibles canvis efectius. M’agradaria destacar en aquest sentit el projecte que desenvolupem el conjunt d’alcaldesses del Baix Llobregat amb la redacció del Decàleg d’Ajuntaments Feministes.

Els municipis que ens hi afegim desenvoluparem tota una bateria d’actuacions per a que els ajuntaments esdevinguem punta de llança en les polítiques d’igualtat: creant plans d’igualtat interns i externs, dedicant a la qüestió una part transversal del pressupost municipal o incorporant als concursos públics un mòdul en clau de gènere. És el moment de passar definitivament de les bones intencions als fets, i l’Ajuntament de Begues es vol comprometre en aquest treball.

Si continuem esperant als canvis que han de venir en el futur, és possible que aquests canvis no acabin de venir mai. Per això us vull convidar a totes i a tots a fer causa comuna per la igualtat entre dones i homes i a fer-ho des d’avui mateix. No té sentit deixar per demà la construcció d’una societat més justa.

Contacta
amb l'alcaldessa
Adreceu els vostres comentaris omplint el segent formulari

Nom:
E-mail:
Missatge:
Qu s aquest web?Alcaldia Oberta s un espai virtual creat per a facilitar laccs de la ciutadania a la gesti municipal. A ms doferir la possibilitat de contactar directament amb lalcaldessa, tamb inclou informaci i reflexions al voltant dels diferents mbits municipals i institucionals.
Etiquetes
finanament (2)  cam ral (9)  lleure (31)  coronavirus (31)  OAC (1)   (288)  2016 (1)  parc del garraf (7)  ensenyament (6)  desnonaments (1)  esport (11)  explosi (1)  parlament (3)  pedrera (4)  ermita (3)  2019 (10)  yu (1)  habitatge (2)  Bruguers (1)  empresa (2)  famlia (7)  alcaldia (16)  ocupaci (4)  alcohol (1)  diputaci de barcelona (4)  equipaments (12)  25N (4)  biblioteca (6)  medi ambient (25)  tecnologia (6)  cultura (39)  LRSAL (4)  joventut (13)  centre de dia (2)  seguretat (13)  LOEPSF (2)  alta tensi (4)  participaci, (1)  sanitat (5)  cinema (1)  consulta (11)  2014 (2)  catalunya (26)  petit casal (1)  reflexions (4)  policia local (7)  2018 (4)  eleccions (10)  civisme (8)  llei (3)  patrimoni; (9)  festa major (11)  felicitaci (2)  subvencions (5)  Erampruny (1)  AMB (7)  aplec (1)  patrimoni; (22)  refugiats (1)  centre cvic (9)  pobresa energtica (2)  participaci (32)  ordenances (2)  9N (5)  hospital (1)  Nadal (10)  carretera (2)  reflexions (289)  parc metropolit (2)  tapatast (2)  sostenibilitat (8)  serveis (27)  parellada (1)  transparncia (16)  pagesia (2)  patrimoni (20)  solidaritat (13)  mobilitat (9)  comer (12)  telecomunicacions (2)  dona (11)  salut (3)  carnestoltes (1)  pressupostos (14)  2017 (3)  infants (5)  pobresa energtica, (1)  entitats (27)  gent gran (17)  AMI (5)  902 (3)  abocador (4)