ACEPTAR
Aquesta web noms utilitzar cookies analtiques si vost accepta expressament la seva instal laci al seu navegador. Obtingui ms informaci a la nostra Poltica de Cookies

Alcaldia oberta - Ajuntament de Begues

<< Tornar

En defensa de Catalunya i les seves institucions

Des de l’Ajuntament de Begues reclamem que l’Estat respecti les nostres institucions, el govern de Catalunya i als representats de la nostra societat civil

Aquest passat dimarts participava, amb un total de 200 alcaldes i alcaldesses, de l’acte a Brussel·les en suport del president Carles Puigdemont. Ho feia representant a l’Ajuntament de Begues on una àmplia majoria dels grups municipals hem manifestat el suport del nostre poble a les institucions catalanes i el rebuig a l’actuació de l’Estat des del passat 1 d’octubre. Els fets que s’han succeït al llarg de les darreres setmanes són, sens dubte, els més greus que ha patit el nostre país en les darreres dècades.

La repressió física que es va aplicar durant el referèndum, s’ha convertit també en una repressió política i judicial. Fruit d’aquest atac a la nostra autonomia per part de l’Estat hem vist com s’intervenien les nostres institucions i, el que encara és més greu, com una part dels nostres representants polítics i socials eren empresonats. El govern que vam escollir lliurement els catalans i catalanes està en part empresonat i en part en un altre país per tal de poder mantenir la seva capacitat d’actuació i evitar que mori la possibilitat de diàleg.

Només vull recordar a aquells que aplaudeixen les actuacions policials, empresonaments, intervenció de les institucions... que aquestes són respostes a activitats dutes a terme en el lliure exercici del vot i de l’opinió. Ni aquells que estiguin en contra de la independència de Catalunya haurien d’admetre que als vots es respongui a cop de porra o que les resolucions d’un parlament lliurement escollit siguin contrarestades amb empresonament i persecució.

Per molt que alguns s’entestin en fer-nos creure el contrari, aquest no és conflicte legal. Aquest és un conflicte polític i social en el qual trobem a milions de catalans i de catalanes que volem tenir la possibilitat de decidir el nostre futur. Així de senzill. I aquest és un problema que només es pot resoldre a través d’acords i de diàleg.

De veritat pensen que l’empresonament del Jordi Sànchez i el Jordi Cuixart ens ha apropat a una solució? Seriosament consideren que emmanillant un govern sotmetran la voluntat del seu poble? Si és així, s’enganyen.

Des d’aquest espai vull tornar a refermar la meva voluntat personal i la de l’Ajuntament de Begues en el seu conjunt per continuar situant-nos al costat dels valors democràtics més enllà de qualsevol altre consideració. Crec fermament que no existeix cap eina de repressió que sigui capaç d’anul·lar una reivindicació que es fa de manera pacífica i a través de la política i el diàleg. Més enllà de les idees que ens diferenciïn, aquest és un convenciment que segur que som capaços de compartir la pràctica totalitat dels beguetans i beguetanes.
Contacta
amb l'alcaldessa
Adreceu els vostres comentaris omplint el segent formulari

Nom:
E-mail:
Missatge:
Qu s aquest web?Alcaldia Oberta s un espai virtual creat per a facilitar laccs de la ciutadania a la gesti municipal. A ms doferir la possibilitat de contactar directament amb lalcaldessa, tamb inclou informaci i reflexions al voltant dels diferents mbits municipals i institucionals.
Etiquetes
coronavirus (31)  pobresa energtica (2)  patrimoni; (9)  subvencions (5)  pobresa energtica, (1)  ensenyament (6)  desnonaments (1)  seguretat (13)  telecomunicacions (2)  ocupaci (4)  felicitaci (2)  parc del garraf (7)  llei (3)  biblioteca (6)  consulta (11)  Nadal (10)  hospital (1)  serveis (27)  tecnologia (6)   (280)  AMB (7)  festa major (11)  joventut (12)  OAC (1)  yu (1)  esport (11)  parlament (3)  patrimoni; (22)  sostenibilitat (8)  aplec (1)  abocador (4)  explosi (1)  centre cvic (9)  habitatge (2)  mobilitat (8)  entitats (25)  lleure (31)  eleccions (10)  empresa (2)  ordenances (2)  dona (11)  cinema (1)  infants (4)  participaci (32)  AMI (5)  2018 (4)  sanitat (5)  pedrera (4)  parc metropolit (2)  centre de dia (2)  pressupostos (14)  comer (12)  25N (3)  finanament (2)  famlia (7)  2017 (3)  salut (3)  cam ral (9)  patrimoni (19)  Bruguers (1)  catalunya (25)  2019 (10)  pagesia (2)  tapatast (2)  equipaments (12)  participaci, (1)  reflexions (4)  transparncia (16)  carnestoltes (1)  alcaldia (16)  2014 (2)  medi ambient (25)  diputaci de barcelona (4)  alta tensi (4)  carretera (2)  gent gran (17)  solidaritat (13)  Erampruny (1)  9N (5)  refugiats (1)  ermita (3)  policia local (7)  cultura (38)  parellada (1)  LOEPSF (2)  civisme (8)  petit casal (1)  alcohol (1)  902 (2)  LRSAL (4)  reflexions (287)  2016 (1)