ACEPTAR
Aquesta web noms utilitzar cookies analtiques si vost accepta expressament la seva instal laci al seu navegador. Obtingui ms informaci a la nostra Poltica de Cookies

Alcaldia oberta - Ajuntament de Begues

<< Tornar

Llum verda a la primera fase del parc de la Parellada

L’Ajuntament ja compta amb el finançament per a fer realitat una proposta nascuda del Consell Municipal d’Infants


Un detall que illustra com canviar la zona
Sovint tenim, com a societat, una tendència excessiva a veure els nostres infants amb una mirada paternalista. És cert que són persones que encara es troben en el procés d’adquirir experiències i coneixements fonamentals, però això no fa que les seves opinions sobre els temes que els afecten siguin menys vàlides o que les seves propostes siguin menys necessàries.

Fruit d’aquesta reflexió es creava a la nostra vila el Consell Municipal d’Infants. Aquest és un ens amb un pes real a les polítiques municipals com ho demostren les propostes que periòdicament realitza i com aquestes es veuen reflectides en les actuacions de l’Ajuntament. L’últim exemple, i un dels més rellevants, és la propera posada en marxa dels treballs per a la creació d’un parc urbà a la Parellada.

Aquesta és una actuació que neix directament del consell i que ve a donar resposta a la necessitat dels nostres infants de disposar d’un espai per a l’esbarjo i la diversió en un entorn natural. A finals d’aquest mes està previst que es formalitzi l’acord amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per executar l’obra de la primera fase.

No voldria deixar d’esmentar la importància de l’AMB a l’hora de fer realitat el projecte ja que, a més de facilitar la redacció del projecte, ens ha anunciat recentment que oferirà una part substancial del finançament de l’obra i s’encarregarà posteriorment del seu manteniment a través de la Xarxa de Parcs Metropolitans. Un cop més la solidaritat entre administracions es torna a demostrar indispensable per continuar avançant des dels municipis.

El resultat final haurà de donarà solució a una zona malmesa del nostre territori alhora que incorpora una nova proposta de lleure saludable per a totes les edats. S’adequaran d’aquesta manera camins, es recuperaran les restes que s’hi troben de pedra seca, s’instal·laran jocs infantils...

Participació, lleure, salut i qualitat de vida. El parc aplega bona part dels principals objectius que ens hem marcat per a aquest mandat i ho fa, a més, donant veu a un sector de la nostra població que ha d’aportar molt en els propers anys.

Contacta
amb l'alcaldessa
Adreceu els vostres comentaris omplint el segent formulari

Nom:
E-mail:
Missatge:
Qu s aquest web?Alcaldia Oberta s un espai virtual creat per a facilitar laccs de la ciutadania a la gesti municipal. A ms doferir la possibilitat de contactar directament amb lalcaldessa, tamb inclou informaci i reflexions al voltant dels diferents mbits municipals i institucionals.
Etiquetes
parlament (3)  eleccions (10)   (290)  cultura (39)  alcaldia (16)  patrimoni (20)  LRSAL (4)  coronavirus (31)  2016 (1)  2019 (10)  tecnologia (6)  pobresa energtica, (1)  aplec (1)  cam ral (9)  yu (1)  AMI (5)  Bruguers (1)  2018 (4)  Erampruny (1)  alta tensi (4)  equipaments (12)  biblioteca (6)  2017 (3)  cinema (1)  25N (4)  salut (3)  carretera (2)  entitats (27)  pedrera (4)  transparncia (16)  902 (3)  dona (11)  catalunya (26)  solidaritat (14)  sostenibilitat (8)  mobilitat (9)  lleure (31)  pressupostos (15)  reflexions (4)  9N (5)  felicitaci (2)  pobresa energtica (2)  2014 (2)  parc metropolit (2)  desnonaments (1)  finanament (2)  comer (13)  LOEPSF (2)  hospital (1)  habitatge (2)  famlia (7)  tapatast (2)  petit casal (1)  OAC (1)  civisme (8)  abocador (4)  empresa (2)  policia local (7)  serveis (27)  sanitat (5)  Nadal (10)  seguretat (13)  parc del garraf (7)  ensenyament (6)  patrimoni; (22)  parellada (1)  consulta (11)  AMB (7)  carnestoltes (1)  centre cvic (9)  reflexions (289)  participaci, (1)  llei (3)  refugiats (1)  joventut (13)  patrimoni; (9)  ordenances (2)  festa major (11)  telecomunicacions (2)  esport (11)  ocupaci (4)  gent gran (17)  pagesia (2)  infants (5)  medi ambient (25)  subvencions (5)  ermita (3)  diputaci de barcelona (4)  explosi (1)  centre de dia (2)  alcohol (1)  participaci (33)