Alcaldia oberta - Ajuntament de Begues

<< Tornar

Llum verda a la primera fase del parc de la Parellada

L’Ajuntament ja compta amb el finançament per a fer realitat una proposta nascuda del Consell Municipal d’Infants


Un detall que illustra com canviar la zona
Sovint tenim, com a societat, una tendència excessiva a veure els nostres infants amb una mirada paternalista. És cert que són persones que encara es troben en el procés d’adquirir experiències i coneixements fonamentals, però això no fa que les seves opinions sobre els temes que els afecten siguin menys vàlides o que les seves propostes siguin menys necessàries.

Fruit d’aquesta reflexió es creava a la nostra vila el Consell Municipal d’Infants. Aquest és un ens amb un pes real a les polítiques municipals com ho demostren les propostes que periòdicament realitza i com aquestes es veuen reflectides en les actuacions de l’Ajuntament. L’últim exemple, i un dels més rellevants, és la propera posada en marxa dels treballs per a la creació d’un parc urbà a la Parellada.

Aquesta és una actuació que neix directament del consell i que ve a donar resposta a la necessitat dels nostres infants de disposar d’un espai per a l’esbarjo i la diversió en un entorn natural. A finals d’aquest mes està previst que es formalitzi l’acord amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per executar l’obra de la primera fase.

No voldria deixar d’esmentar la importància de l’AMB a l’hora de fer realitat el projecte ja que, a més de facilitar la redacció del projecte, ens ha anunciat recentment que oferirà una part substancial del finançament de l’obra i s’encarregarà posteriorment del seu manteniment a través de la Xarxa de Parcs Metropolitans. Un cop més la solidaritat entre administracions es torna a demostrar indispensable per continuar avançant des dels municipis.

El resultat final haurà de donarà solució a una zona malmesa del nostre territori alhora que incorpora una nova proposta de lleure saludable per a totes les edats. S’adequaran d’aquesta manera camins, es recuperaran les restes que s’hi troben de pedra seca, s’instal·laran jocs infantils...

Participació, lleure, salut i qualitat de vida. El parc aplega bona part dels principals objectius que ens hem marcat per a aquest mandat i ho fa, a més, donant veu a un sector de la nostra població que ha d’aportar molt en els propers anys.

Contacta
amb l'alcaldessa
Adreceu els vostres comentaris omplint el següent formulari

Nom:
E-mail:
Missatge:
Què és aquest web?Alcaldia Oberta és un espai virtual creat per a facilitar l’accés de la ciutadania a la gestió municipal. A més d’oferir la possibilitat de contactar directament amb l’alcaldessa, també inclou informació i reflexions al voltant dels diferents àmbits municipals i institucionals.
Etiquetes
desnonaments (1) · entitats (28) · 2019 (10) · carretera (2) · lleure (31) · transparència (18) ·  (306) · hospital (1) · 2016 (1) · LRSAL (4) · sostenibilitat (8) · Bruguers (1) · subvencions (5) · tapatast (2) · catalunya (26) · eleccions (10) · coronavirus (31) · centre cívic (9) · dona (12) · parellada (1) · pobresa energètica (2) · carnestoltes (2) · aplec (1) · Eramprunyà (1) · patrimoni; (22) · 2018 (4) · esport (13) · equipaments (12) · felicitació (2) · ensenyament (7) · seguretat (14) · participació, (1) · biblioteca (6) · habitatge (2) · 902 (4) · alta tensió (4) · finançament (2) · ordenances (2) · cultura (39) · llei (3) · pagesia (2) · diputació de barcelona (4) · reflexions (5) · parc metropolità (2) · salut (3) · patrimoni; (9) · gent gran (17) · AMI (5) · consulta (11) · parlament (3) · solidaritat (15) · medi ambient (28) · comerç (13) · refugiats (1) · camí ral (9) · pobresa energètica, (1) · sanitat (5) · telecomunicacions (2) · patrimoni (21) · Nadal (10) · civisme (8) · policia local (7) · alcohol (1) · ermita (3) · alcaldia (16) · 2017 (3) · ocupació (4) · empresa (2) · centre de dia (2) · yu (1) · mobilitat (10) · AMB (7) · família (8) · 9N (5) · petit casal (1) · OAC (1) · reflexions (289) · explosió (1) · abocador (4) · joventut (14) · cinema (1) · infants (6) · 2014 (2) · pedrera (4) · festa major (11) · pressupostos (16) · participació (35) · parc del garraf (7) · LOEPSF (2) · serveis (27) · 25N (4) · tecnologia (7)