ACEPTAR
Aquesta web noms utilitzar cookies analtiques si vost accepta expressament la seva instal laci al seu navegador. Obtingui ms informaci a la nostra Poltica de Cookies

Alcaldia oberta - Ajuntament de Begues

<< Tornar

Posem en marxa una campanya municipal de civisme

Aquests dies s’endega una iniciativa que implica les persones propietàries de gossos en el bon manteniment dels espais públics

Recentment reflexionava en aquest mateix espai sobre la importància de la coresponsabilitat entre la ciutadania i l’administració en el manteniment dels nostres espais públics i, al llarg dels propers dies, donem una passa més enllà en aquesta idea. L’Ajuntament de Begues posa en marxa una campanya destinada a promoure entre les persones propietàries de gossos una tinença responsable, especialment, quan aquests es troben als nostres carrers. La idea és, senzillament, estendre la consciència de que quan estem en un espai públic, tots som responsables del seu manteniment.

Hem de deixar enrere aquella idea de que l’estat de la via pública és un deure exclusiu del consistori. No hem de confondre competència amb responsabilitat única. És cert que la neteja és un dels serveis municipals que oferim des de l’Ajuntament. Però el fet de que algú sigui el responsable últim d’aquest servei no significa en cap cas que com a individus ens podem oblidar del paper que hem de jugar.

Tot i que recentment ha estat modificada l’ordenança que regula la tinença d’animals de companyia adequant les sancions a l’actual realitat, no volem dirigir-nos als beguetans i beguetanes únicament en termes sancionadors. No hem de ser cívics per por. Hem de ser cívics pel convenciment que és la millor manera d’actuar, i l’única admissible, quan vivim en societat.

Quan algú comet un acte incívic no només ho fa en contra dels interessos de les persones que es veuen afectades directament. Quan es trenca un banc, per exemple, no només es crea un greuge contra les persones que el fan servir de manera habitual. La seva substitució o el seva reparació anirà a càrrec dels comptes públics i, per tant, serem tots i totes els que haurem de pagar-ho. Perdrem doncs uns diners que no podrem dedicar a algun dels altres serveis que aportem a la població.

Siguem doncs tots agents actius a l’hora de difondre aquesta manera de pensar. Perquè d’un increment en els nostres nivells de civisme ens beneficiarem tots i totes.
Contacta
amb l'alcaldessa
Adreceu els vostres comentaris omplint el segent formulari

Nom:
E-mail:
Missatge:
Qu s aquest web?Alcaldia Oberta s un espai virtual creat per a facilitar laccs de la ciutadania a la gesti municipal. A ms doferir la possibilitat de contactar directament amb lalcaldessa, tamb inclou informaci i reflexions al voltant dels diferents mbits municipals i institucionals.
Etiquetes
25N (4)  serveis (27)  yu (1)  finanament (2)  civisme (8)  tecnologia (6)  salut (3)  hospital (1)  carretera (2)  participaci, (1)  patrimoni (20)  902 (3)  Nadal (10)  gent gran (17)  OAC (1)  refugiats (1)  petit casal (1)  9N (5)  seguretat (13)  llei (3)  felicitaci (2)  parlament (3)  AMI (5)  famlia (7)  pobresa energtica, (1)  sanitat (5)  festa major (11)  centre cvic (9)  2018 (4)  ensenyament (6)  ocupaci (4)  ermita (3)  cinema (1)  entitats (27)  Bruguers (1)  diputaci de barcelona (4)  ordenances (2)  AMB (7)  tapatast (2)  subvencions (5)  LOEPSF (2)   (290)  2016 (1)  alcaldia (16)  abocador (4)  infants (5)  consulta (11)  explosi (1)  LRSAL (4)  joventut (13)  desnonaments (1)  telecomunicacions (2)  lleure (31)  medi ambient (25)  parellada (1)  empresa (2)  coronavirus (31)  aplec (1)  sostenibilitat (8)  eleccions (10)  reflexions (4)  alcohol (1)  2014 (2)  mobilitat (9)  solidaritat (14)  reflexions (289)  pobresa energtica (2)  biblioteca (6)  catalunya (26)  2019 (10)  habitatge (2)  Erampruny (1)  dona (11)  centre de dia (2)  transparncia (16)  equipaments (12)  carnestoltes (1)  comer (13)  pressupostos (15)  policia local (7)  patrimoni; (22)  cam ral (9)  parc del garraf (7)  patrimoni; (9)  2017 (3)  alta tensi (4)  cultura (39)  pagesia (2)  parc metropolit (2)  pedrera (4)  esport (11)  participaci (33)