ACEPTAR
Aquesta web noms utilitzar cookies analtiques si vost accepta expressament la seva instal laci al seu navegador. Obtingui ms informaci a la nostra Poltica de Cookies

Alcaldia oberta - Ajuntament de Begues

<< Tornar

La nostra gent gran, el nostre patrimoni

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Gent Gran, voldria convidar-vos a reflexionar sobre el paper que ocupen a la nostra societat

Aquest dissabte 1 d’octubre se celebra el Dia Internacional de la Gent Gran i no voldria deixar escapar l’ocasió sense dedicar unes paraules al que aquest col·lectiu suposa per a un municipi com Begues. El primer que crec que és important destacar és la importància que els majors de 65 anys han anat adquirint en les darreres dècades. L’increment en l’esperança i en la qualitat de vida fa que cada cop sigui major i més actiu aquest segment de la població.

Només un parell de generacions enrere la imatge que es podia tenir dels avis i de les àvies era la d’aquelles persones que vivien una vida petita, tancada entre les quatre parets de casa seva.

Ara ens trobem amb un perfil ben diferent. Els avis i les àvies de Begues, a dia d’avui són un grup ampli de persones que es caracteritza per ser participatiu, actiu i curiós. Lluny de pensar que amb el final de la vida laboral diem adéu a les nostres funcions dins de la societat, la nostra gent gran vol continuar gaudint i participant de la vida en comunitat.

Aquest és sens dubte un patrimoni fonamental per al desenvolupament dels municipis. Des de l’Ajuntament de Begues tenim clar que hem de disposar dels recursos necessaris per tal d’ajudar a aquest segment de la ciutadania a créixer personalment i per garantir el seu benestar en la mesura de les nostres possibilitats.

Lluny del que alguns poden pensar, tenim el convenciment de que invertir en la nostra gent gran també és invertir el nostre futur. Donada aquesta mateixa tendència que exposava a viure més i en millors condicions, hem d’esperar que cada cop sumem més persones al nostre col·lectiu de gent gran. De la mateixa manera també hem de confiar en que bona part de les persones joves o de mitjana edat que vivim a Begues, serem també els avis i àvies dels propers anys i dècades. El que fem doncs avui per aquest grup de veïns i veïnes acabarà redundant en nosaltres mateixos.

Ara per ara podem sentir-nos satisfets del nivell assolit en els darrers anys. Només hem de prendre com a exemple la programació d’activitats i els serveis que trobem a l’Espai Nou per avaluar la qualitat del treball dut a terme per a la nostra gent gran. En tot cas ens comprometem a mantenir-nos atents a les seves necessitats i a avançar de manera conjunta en les exigències que se’ns vagin plantejant.

Contacta
amb l'alcaldessa
Adreceu els vostres comentaris omplint el segent formulari

Nom:
E-mail:
Missatge:
Qu s aquest web?Alcaldia Oberta s un espai virtual creat per a facilitar laccs de la ciutadania a la gesti municipal. A ms doferir la possibilitat de contactar directament amb lalcaldessa, tamb inclou informaci i reflexions al voltant dels diferents mbits municipals i institucionals.
Etiquetes
mobilitat (8)  participaci, (1)  seguretat (13)  centre cvic (9)  reflexions (289)  pressupostos (14)  felicitaci (2)  serveis (27)  Erampruny (1)  participaci (32)  empresa (2)  transparncia (16)  refugiats (1)  consulta (11)  coronavirus (31)  explosi (1)  AMI (5)  cam ral (9)  aplec (1)  parc del garraf (7)  medi ambient (25)  pobresa energtica, (1)  eleccions (10)  alcaldia (16)  solidaritat (13)  LOEPSF (2)  entitats (26)  pobresa energtica (2)  Nadal (10)   (283)  hospital (1)  lleure (31)  AMB (7)  dona (11)  cinema (1)  OAC (1)  civisme (8)  gent gran (17)  alta tensi (4)  reflexions (4)  pagesia (2)  habitatge (2)  2016 (1)  parlament (3)  tapatast (2)  famlia (7)  comer (12)  ordenances (2)  catalunya (26)  alcohol (1)  abocador (4)  subvencions (5)  festa major (11)  sanitat (5)  pedrera (4)  2019 (10)  carretera (2)  902 (2)  salut (3)  patrimoni; (9)  2018 (4)  centre de dia (2)  petit casal (1)  ensenyament (6)  2017 (3)  esport (11)  tecnologia (6)  cultura (38)  equipaments (12)  finanament (2)  25N (3)  2014 (2)  sostenibilitat (8)  parc metropolit (2)  patrimoni (19)  diputaci de barcelona (4)  joventut (12)  ermita (3)  desnonaments (1)  biblioteca (6)  infants (4)  ocupaci (4)  patrimoni; (22)  parellada (1)  policia local (7)  yu (1)  telecomunicacions (2)  LRSAL (4)  llei (3)  9N (5)  Bruguers (1)  carnestoltes (1)