ACEPTAR
Aquesta web noms utilitzar cookies analtiques si vost accepta expressament la seva instal laci al seu navegador. Obtingui ms informaci a la nostra Poltica de Cookies

Alcaldia oberta - Ajuntament de Begues

<< Tornar

Una lluita constant contra els incendis

La col·laboració ciutadana és imprescindible en evitar l’aparició dels incendis forestals

Un cop més el conjunt de Catalunya es troba en alerta davant la possible aparició d’incendis forestals. Els municipis que, com Begues, ens trobem envoltats per boscos, estem especialment sensibilitzats davant d’un problema que en el passat també ens ha tocat viure de prop. Al llarg dels darrers mesos s’han establert i posat en marxa entre totes les parts implicades els dispositius necessaris que ens permetin evitar riscos i actuar, en cas de ser necessari, amb la màxima rapidesa. Voldria en aquest cas reconèixer la tasca que duen a terme els bombers de la Generalitat, les Agrupacions de Defensa Forestal, i, com no, els nostres bombers voluntaris.

Hem de ser conscients, però, de que la lluita contra els incendis no és una tasca exclusiva de les administracions que ens hi impliquem. És tanta l’extensió a protegir que és materialment impossible que tots els racons dels boscos catalans estiguin sota una vigilància exhaustiva durant 24 hores al dia. Per aquest motiu voldria que tots i totes us considereu també agents implicats en aquesta batalla contra el foc.

En primer lloc hem de ser conscients dels riscos que poden causar algunes de les nostres activitats i els hem d’eliminar. Quan ens trobem al bosc o a la seva proximitat hem de pensar de manera constant en què estem fent, com estem actuant i quins perills es poden derivar. Més enllà dels focs provocats són també molts els que es generen perquè no es prenen les mesures de prevenció necessària. A les nostres mans està evitar-los.

I en segon lloc us voldria convidar a que si teniu constància de que s’està actuant de manera irresponsable o si veieu una columna de fum no dubteu a notificar-ho de la manera més ràpida als cossos d’emergència. No ens podem desentendre de la qüestió i pensar que el problema és d’un altre.

Mireu per la finestra i vegeu el que ens envolta. Aquesta és l’herència que hem rebut de les generacions anteriors. És la nostra obligació preservar-la per a les que han de venir.

Contacta
amb l'alcaldessa
Adreceu els vostres comentaris omplint el segent formulari

Nom:
E-mail:
Missatge:
Qu s aquest web?Alcaldia Oberta s un espai virtual creat per a facilitar laccs de la ciutadania a la gesti municipal. A ms doferir la possibilitat de contactar directament amb lalcaldessa, tamb inclou informaci i reflexions al voltant dels diferents mbits municipals i institucionals.
Etiquetes
2018 (4)  esport (11)  2014 (2)  cultura (38)  reflexions (289)  tapatast (2)  cinema (1)  refugiats (1)  civisme (8)  carnestoltes (1)  joventut (12)  infants (4)  coronavirus (31)  telecomunicacions (2)  25N (3)  LOEPSF (2)  parellada (1)  parc del garraf (7)  pobresa energtica (2)  sanitat (5)  patrimoni; (22)  patrimoni; (9)  alcaldia (16)  patrimoni (19)  participaci (32)  ocupaci (4)  2016 (1)  cam ral (9)  solidaritat (13)  comer (12)  OAC (1)  centre de dia (2)  ordenances (2)  9N (5)  llei (3)  Nadal (10)  pagesia (2)  902 (2)  carretera (2)  AMB (7)  petit casal (1)  dona (11)  Bruguers (1)  policia local (7)  famlia (7)  catalunya (26)  2017 (3)  alta tensi (4)  explosi (1)  AMI (5)   (283)  sostenibilitat (8)  lleure (31)  entitats (26)  participaci, (1)  equipaments (12)  reflexions (4)  finanament (2)  diputaci de barcelona (4)  ensenyament (6)  abocador (4)  hospital (1)  subvencions (5)  biblioteca (6)  aplec (1)  transparncia (16)  salut (3)  habitatge (2)  pobresa energtica, (1)  festa major (11)  medi ambient (25)  centre cvic (9)  Erampruny (1)  eleccions (10)  LRSAL (4)  2019 (10)  serveis (27)  empresa (2)  mobilitat (8)  pedrera (4)  desnonaments (1)  felicitaci (2)  pressupostos (14)  alcohol (1)  parc metropolit (2)  yu (1)  consulta (11)  tecnologia (6)  seguretat (13)  gent gran (17)  ermita (3)  parlament (3)