ACEPTAR
Aquesta web noms utilitzar cookies analtiques si vost accepta expressament la seva instal laci al seu navegador. Obtingui ms informaci a la nostra Poltica de Cookies

Alcaldia oberta - Ajuntament de Begues

<< Tornar

Tancant una ferida al nostre paisatge

Ja es troba en marxa la restauració de la pedrera Montau II, una actuació que hem reivindicat llargament

El nostre paisatge és excepcional. Si preguntem un per un a la gent de Begues que és que el que més s’estimen del nostre poble estic convençuda que un percentatge ben alt coincidirem a esmentar entre el més destacat el que veiem des de les nostres finestres cada dia. És possible que, acostumats com estem a gaudir del que ens envolta, només en moments puntuals ens aturem i pensem: “què bonic és el que tinc davant meu”. Això no vol dir que la preocupació per garantir la seva supervivència no sigui constant.

Aquests dies tenim una bona notícia pel que fa a aquesta part tan notable del patrimoni. Una de les ferides que continua oberta al nostre paisatge, la pedrera Montau II, comença a tancar-se. Ja es troben en marxa els treballs per a restaurar aquest indret i per tornar-lo a integrar de la manera més adequada i respectuosa al nostre entorn.

Aquesta mateixa setmana tenia la possibilitat de constatar sobre el terreny, acompanyada per la directora general de Qualitat Ambiental de la Generalitat de Catalunya, Assumpta Farran, i d’un equip dels informatius de TV3, l’inici de l’actuació. Ara per ara els treballs es troben en una fase molt inicial, però en els propers mesos començaran a ser evidents els resultats.

Com totes les actuacions que impliquen a vàries parts arribar fins a aquest punt no ha estat senzill. Hem hagut de reiterar les nostres reclamacions i ser exigents. Però aquest és un projecte prioritari per a les persones que ara per ara som responsables de les decisions que es prenen des de l’Ajuntament de Begues. Com si es tractés d’una part del nostre patrimoni històric p artístic, volem que el paisatge del que hem gaudit i del que gaudim arribi en les millors condicions a les properes generacions.

Viure al nostre poble és un privilegi. Però és un privilegi que ens hem de saber guanyar i, sobre tot, preservar.

Contacta
amb l'alcaldessa
Adreceu els vostres comentaris omplint el segent formulari

Nom:
E-mail:
Missatge:
Qu s aquest web?Alcaldia Oberta s un espai virtual creat per a facilitar laccs de la ciutadania a la gesti municipal. A ms doferir la possibilitat de contactar directament amb lalcaldessa, tamb inclou informaci i reflexions al voltant dels diferents mbits municipals i institucionals.
Etiquetes
patrimoni; (22)  alta tensi (4)  comer (13)  habitatge (2)  pagesia (2)  25N (4)  LOEPSF (2)  entitats (27)  tecnologia (6)  dona (11)  reflexions (289)  pobresa energtica (2)  9N (5)  centre cvic (9)  telecomunicacions (2)  serveis (27)  solidaritat (14)  joventut (13)  cinema (1)  pobresa energtica, (1)  explosi (1)  medi ambient (25)  diputaci de barcelona (4)  eleccions (10)  coronavirus (31)  parc metropolit (2)  hospital (1)  AMI (5)  centre de dia (2)  abocador (4)  2018 (4)  consulta (11)  alcohol (1)  famlia (7)  cultura (39)  OAC (1)   (290)  subvencions (5)  carretera (2)  pedrera (4)  2016 (1)  participaci (33)  transparncia (16)  parc del garraf (7)  2017 (3)  2014 (2)  esport (11)  yu (1)  policia local (7)  patrimoni; (9)  alcaldia (16)  ordenances (2)  felicitaci (2)  llei (3)  AMB (7)  Nadal (10)  aplec (1)  Bruguers (1)  sanitat (5)  ensenyament (6)  2019 (10)  902 (3)  seguretat (13)  infants (5)  parlament (3)  ermita (3)  finanament (2)  mobilitat (9)  civisme (8)  festa major (11)  gent gran (17)  biblioteca (6)  pressupostos (15)  reflexions (4)  refugiats (1)  parellada (1)  lleure (31)  Erampruny (1)  patrimoni (20)  tapatast (2)  desnonaments (1)  ocupaci (4)  petit casal (1)  LRSAL (4)  salut (3)  equipaments (12)  catalunya (26)  empresa (2)  sostenibilitat (8)  carnestoltes (1)  participaci, (1)  cam ral (9)